Jdi na obsah Jdi na menu
 


Plody podzimu

 Rakytník:

Na zahradu jsme si v létě pořídili rakytník a neudělali jme chybu,je to krásný nenáročný keř.Se sitě oranžovými plody,bohatými na vytamíny.Výborné jsou z něj šťávy a syrupy,olej už tak dobrý není,ale zdravý bez pochyb.Aby vám plodil,je potřeba zakoupit i samečka,na kterého můžou být až čtyři samičky.Je odolný vůči chladu.A co se velikosti týče,může se dorůstat až 6ti metrů.345.jpg


Kiwi:

To sice u některých plodí možná i vlétě,nám se však podařilo jeho plody ochutnat až nyní.Koupili jme si zakrslé kiwi s červenými plody.Dlouhé roky jsme čekali,až jsme se letos konečne dočkali,si ce nás zřejmě někdo podfoukl,neb plody to má žluté,ale ta chuť je opravdu jediněčná,sladká a vůbec né štiplavá,jako u kupovaných kiwi a šlupka s edokonce a ni nemusí loupat,což jsou také kladné body,můžu tedy vřele doporučit.353.jpg


Ořechy:

Jsou to velmi zdravé plodiny,neb rozvíjí mozek,či tak ňák.Ono tady je třeba vidět,jak nám příroda skvěle napovídá,neb tvar ořechu doopravdy připomíná mozek.Mimo těch obyčejných ořechů jsou výborné papíráky,asi jednou tak velký,jinak celkem stejný ořech,dále také:lískový ořech,pekaniový ořech,mandle,buráky,kešu ořech a tak to se dá pokračovat dál a dál.Ořech je celkem odolný strom,pamatuju si jak jednou dokonce vzklíčil,ňáký malý oříšek,co jsme nestihli posbírat,doteď teda nevím,zda-li roste dál,protože už nevím,kam jsem ho dala.

009.jpg


 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jablka:

Co se dá tak říct o jablecích,ty jsou tak typickým ovocem,že nemá cenu o něm ňák psát.Jabloň je můj nejoblíbenější strom a jablko po mangu,broskvi,meruňce,granátovým jablíčku a hrušce je moje nej ovoce.Než abych tu plítvala řádky nad věcmama,co už jistě každý ví,radši vám prozradím recept,na  štrůdl,je to uplně obyčejný recept,ale stojí za to:

Potšebujeme:

-jablka,zhruba tak čtyři velká

-listové těsto

-nasekané oříšky

-kakao

-cukr

-něco na potření

Postup:

1.nastrou háme jablka(pokud jsou znaší zahrady,nemusíme kroužlit slupku)

011.jpg004.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2.vymačkáme znich šťávu, nemusíme to teda ňák přehánět,ať zněj nemáme vyschlinu(šťávu nelejeme do dřezu,ale vypijeme)

005.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3.těsto rozválíme

001.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

4.posypeme kakaem(můžeme skořicí),oříšky,cukrem(nejlépe ovosným,nebo třtinovým)

012.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

5.dáme dovnitř jablka,zabalíme,potřeme žloudkem,nebo olejen a dáme péct na 150 stupňů

013.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

6.jak se nám bude zdát štrúdl dost růžový,můžeme jej vydělat

010.jpg

                                     

 

 

 

 

 

 

 

 

Přeji dobrou chuť!!!!


(Pokud se mi poštěstí,přidám sem ještě dýně a švestky)

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář